Over Henneke

Henneke Jeltes in beelden en woorden

Henneke Jeltes

Henneke Jeltes
Mijn grote liefde voor dieren en natuur is al ontstaan toen ik heel klein was. Ik ben opgegroeid met dieren, we woonden aan de Haarlemmer Hout. Mijn eerste hond kreeg ik voor mijn verjaardag toen ik een jaar of acht was. Op de Montessori kleuterschool zat ik altijd al te tekenen. Later deed ik de opleiding modetekenen, maar al snel bleek dat dat het niet was. Ik wilde schilderen naar de natuur.
dierportretten.com
Voor een portret werk ik het liefst met olieverf, maar ook met pastel houtskool en aquarelpotlood voor het fijne werk zoals bijvoorbeeld insecten vogels en vlinders.
Atelier
Mijn atelier ligt in het oude centrum van Haarlem, in de Frankestraat vlakbij de Grote Kerk. Dus altijd op de eerste rang bij stadsbeiaardier Rien Donkersloot met zijn carillonconcerten.
camper
Onze 'Ouwe Blauwe'. Deze voormalige Peugeot ijswagen die we ombouwden tot een heerlijke camper.
Lotte
Dit is Lotte, de jongste in ons gezelschap. Ze is nu 6 dagen hier en ze luistert al naar haar naam. Het is een heel makkelijk lief slim hondje en speelt heerlijk met de andere dieren. Lot is een lot uit de loterij!
Het middagdutje: met zijn vijven op de bank.
moestuin
Bessen in de moestuin...

Mijn leven in beeld

knuffel
Dit portret van mijn knuffel Konijn is nog steeds zeer gewild, maar niet te koop! Wel maakte ik het, op speciaal verzoek, twee keer opnieuw. Geschilderd tijdens mijn opleiding aan de Vrije Academie.
Alelier poppe
Mijn vader tekende en schilderde ook, hij bracht me in contact met de Haarlemse kunstenaar Poppe Damave. Van hem heb ik veel geleerd. Ik mocht zijn etsen inkten en afdrukken en ik ging schilderen met olieverf. Als ik nu achter mijn ezel zit, brengen de geuren van lijnolie peut en olieverf mij altijd weer terug naar die mooie tijd!
Edzard
Reizen met man Edzard door Frankrijk om op locatie te schilderen. De drie honden en de papegaai gingen natuurlijk altijd mee op reis. De poezen bleven liever thuis, er werd heel goed voor hen gezorgd!
uithangbord
Het uithangbord met verschillende dieren, voor mijn atelier. Wilt u mijn werk eens komen bekijken? Maak een afspraak.
Bink en pleun
De teckels Bink en Pleun.
jam
...en de gulle oogst!
henneke
jam
Edzard